amenajari interioare, decoratiuni, mobila
Amenajari[Home]     Anunturi     Intrebari si raspunsuri     Catalog produse [Gratuit]      Siteuri Firme     

Catalog de produse

Puteti inscrie gratuit produsele in catalog.
Nu exista limita de inscriere

Zugraveala cu sabloane


Despre: cum sa executam o zugraveala cu sabloane
Zugraveala clasica, in care se folosesc diversi pigmenti si ca liant varul, este cea mai economica si cu o multime de variante coloristice.

Dintre zugravelile decorative, zugraveala cu sabloane permite obtinerea de desene cele mai reusite in nuante cromatice deosebite.

In comparatie cu pictura, zugraveala decorative cu sabloane foloseste un desen sau mai multe desene in cazuri mai complexe, care se tot repeta.
zugravela cu sabloane

Cate culori sunt intr-un desen, atatea sabloane vom folosi. Sabloanele au dimensiune egala. In cadrul fiecarui sablon sunt decupate forma desenului ce corespunde numai unei singure culori (nuante).

De regula, sabloanele se confectioneaza din hartie groasa sau carton. Se pot folosi si alte materiale pentru confectionarea sabloanelor (prespan, fier, celuloid, etc.) care sunt mai scumpe.

Sabloanele se folosesc in ordinea culorilor din desen.

Fiecare sablon are in colturi gauri sau taieturi pentru referinta fata de culoarea precedenta a desenului. Aceste repere permit sablonului o perfecta localizare in cadrul desenului. De regula sabloanele se numeroteaza pentru a se cunoaste de catre utilizator ordinea de folosinta.

Aplicarea culorilor se face cu o perioada de asteptare pana se usuca culoarea precedenta pusa pe desen cu sablonul.

Compozitia de zugravit se aplica cu pensula in golurile prevazute in sablon.

Cate culori sau nuante sunt atatea compozitii de zugravit vom avea.

Desenele aplicate cu sablonul trebuie sa fie cu un contur precis, fara prelingeri din compozitia de zugravit.

Zugraveala cu ajutorul sablonului se utilizeaza pentru zugravirea peretelui la partea de sus ca sa se delimiteze culoarea peretelui de culoarea tavanului. Astfel de zugraveala aplicata la partea de sus mai poarta denumirea de braul camerei.

Zugraveala cu sablonul la toata camera, nu este recomandata pentru ca acelasi desen se repeta de multe ori, ceia ce produce o anumita apasare. Astfel de zugraveala oboseste privirea.

Amenajari, Decoratiuni