Vopsea pentru lemn

Lemnul va ramane un material utilizat in realizarea a numeroase obiecte  de interior sau exterior, fiind supuse adesea degradarii datorita factorilor externi sau a timpului.
Pentru protejarea obiectelor din lemn se folosesc vopsele speciale cu o paleta larga de culori.
Dintre ele sunt cele de exterior indigene sau de import cu proprietati ignifuge si antipluviale.


vopsea pentru lemn
Vopselele pe baza de apa, ecologica, caracterizata prin rezistenta la intemperii. Lacurile si vopselele pe baza de solventi si uleiuri naturale au un grad mare de penetrare a lemnului, rezistenta la intemperii, aplicare si uscare usoara.
Vopseaua ignifuga de tip B sau S1 este rezistenta la foc 15 minute, aplicare cu pensula sau pulverizare, cu grad mare de acoperire, de productie indigena.
Vopselele alchidice pentru lemn, au o serie de avantaje in folosire :
a)rezistenta la uzura,
b)durabilitate,
c)se uniformizeaza bine si au miros slab in timpul aplicarii,
d) finisare lucioasa dupa al doilea strat.
Vopselele de provenienta norvegiana folosite pentru vapoare, pot fi aplicate pe orice obiecte din lemn (lambriu, gard, mobilier de gradina, etc), isi pastreaza calitatile pana la 12 ani.
Pentru interior se pot utiliza vopselele mate, care au putere mare de aplicare, este rezistenta in timp. Aplicarea se face in doua straturi la un interval de 24 ore. Pentru interior se pot utiliza baiturile colorate care sunt ecologice si asigura lemnului protectie de calitate si de durata.


Modele zugraveli interioare
Vopsea lavabila antimucegai

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*