Vopsea lavabila antimucegai

Spatiile din interior predispuse umiditatii, cum ar fi baia sau bucataria, este bine sa se acopere cu vopsea lavabila antimucegai pentru protectia peretilor si a zidului in sine. In cazul in care in aceste spatii s-a format deja mucegaiul, se recomanda indepartarea sa prin spalare si tratare cu substante specifice, sa se usuce perfect si apoi sa se aplice straturile de vopsea.
In magazinele de resort se gasesc o serie de vopsele antimucegai in 960 de variante colororistice. Omogenizarea culorii se face mecanic eliminandu-se posibilitatea aparitiei petelor de culoare pe suprafetele astfel tratate.
Aplicarea vopselei de acest tip se poate realiza cu bidineaua, cu pompa, cu trafaletul sau cu pensula.Avantajele pe care le reprezinta utilizarea vopselelor lavabile antimucegai deriva din : aria larga de acoperire ( 8mp/kg strat),aderenta buna la suport,rezistenta la actiunea fungilor si mucegaiului, rezistenta la murdarire, posibilitate de spalare cu apa sau in combinatie cu detergenti clasici. In cazul in care se doreste aplicarea in doua straturi pe suport, primul strat se poate dilua cu maxim 10% apa, dar al doilea strat se aplica dupa uscare completa (3-4 ore) in solutie nediluata. Un alt avantaj al folosirii vopselelor lavabile antimucegai deriva din faptul ca paleta coloristica ofera posibilitatea armonizarii interiorului dupa dorinta.
Acest tip de produs nu se recomanda pentru peretii cu huma, vopsele pe baza de ulei sau tencuieli nematurate.

Vopsea lavabila colorata
Stucco venetiano

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*