Vopsea de lemn pe baza de apa

Intretinerea obiectelor din lemn se realizeaza inca de la inceput prin aplicarea unor vopsele special realizate. Intre tipurile de vopsele pentru lemn se disting cele pe baza de apa. Caracteristicile care le recomanda sunt: uscarea rapida; rezistenta in timp; lipsa unui miros specific la vopsire; puterea mare de acoperire; sunt destinate pentru interior sau exterior.
Aceste calitati sunt importante pentru alegerea tipului de vopsea care poate fi: grund; email acrilic; vopsea lavabila cauciucata sau lazur.
Grundul este destinat pentru interior ca prima vopsire a obiectelor si suprafetelor de lemn de culoare deschisa. Aceasta vopsea protejeaza lemnul si elimina innegrirea sa in timp, putand fi aplicate si alte vopsele peste primul strat.
Aderenta la suprafata, uscarea rapida (max 1-2 ore) si puterea de acoperire il caracterizeaza ca tip de vopsea.
Lazurul este recomandat atat pentru interior, cat si pentru exterior realizand o bariera de protectie antiumezeala si raze UV.
Paleta coloristica are 24 de culori si nuante. Vopseaua ?Sayerlack? reprezinta o solutie pentru conservarea lemnului utilizat in interior sau exterior.
Vopseaua de import dar si cateva marci autohtone respecta normele europene atat in modul de aplicare, uscare si intretinere, cat si in privinta rezistentei in timp.
Uscarea acestui tip de vopsea este mai lenta, daca se foloseste in interior.
In exterior, lemnul poate fi cu succes protejat de umezeala si colorat cu vopselele cauciucate.

Amorsarea peretilor
Vopsea fatade case

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*