Ventilator baie

Pentru ventilarea continua sau intensiva a unor spatii mici, 8-15m patrati, fara aerisire sau cu umiditate excesiva se recomanda montarea unor ventilatoare de baie, care se potrivesc si in bucatariile in care aerisirea este defectuoasa.

Aceste ventilatoare sunt realizate din plastic turnat, au forma rotunda sau patrata si se pot monta atat pe tavan, cat si pe perete.


ventilator baie
Emisia se poate face direct in exterior sau prin sistemul de conducte, iar temperatura maxima de functionare este de + 40grade C, are clasa II de izolare. Aceste ventilatoare sunt monofazate cu putere de 230V- 50Hz, iar motoarele incorporate pe rulmenti sunt echipate cu protectie suprasarcina, si au o durata de viata ridicata.
Tipurile de ventilatoare pentru uz casnic destinate extractiei aerului umed sau viciat sunt echipate cu indicator de lumina neon si sunt de mai multe tipuri. In functie de dimensiunile tubulaturii sunt de 100-125 mm.
In functie de utilizari si performante intalnim ventilatoare cu intrerupator pe fir, cu jaluzele automate ce nu permit contactul cu aerul din exterior, cu temporizator reglabil intre 3-20 minute si plasa antiinsecte.
Oprirea aerului din exterior si limitarea pierderii de caldura se face prin clapeta antiretur ce se deschide prin presiunea aerului.
Ventilatoarele de acest tip au clasa energetica A, nivel de zgomot 36dBA, si o rata de debit de aproximativ 180m3/h. Este bine sa se verifice daca parametrii aparatului corespund spatiului destinat.


Ventilatoare pentru baie| Modele
Chiuvete pentru baie | Modele

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*