Veioze moderne

Asigurarea iluminarii interioarelor necesita o sursa de lumina intensa si una estompata realizata cu ajutorul spoturilor sau a veiozelor. In categoria veiozelor moderne care se pot folosi cu succes ca accesorii in interiorul decorat in stil modern, sunt cele realizate din metal si sticla, din lemn si fier forjat, dar si cele in care lumina este difuzata prin vitralii de sticla sau sticla colorata in paleta coloristica a camerei.
Veiozele la care combinatia metal cromat si sticla, au forme stilizate de flori, frunze, fluturi su forme geometrice care apar din forma sticlei abajurului sau cea a suportului metalic.
Ciucuri de sticla eleganti atarna aproape de abajurul luminos, sporind prin reflectie intensitatea luminii degajate in camera.
Veioza pe suport metalic din care tasneste un picior ca o bagheta are abajurul din sticla satinata care disipeaza in jur intensitatea luminii.
Formele abajururilor sunt liniare, simple, asigurand un echilibru intre forma si materialul folosit.
Suporturile mate sau satinate au unduiri fine, asemenea florilor sau in curbe domoale ca valurile apei. Veiozele realizate din fier forjat sunt combinate cu sticla mata sau pictata care difuzeaza o lumina usor voalata creand o atmosfera intima in interior.
In general fierul forjat este vopsit in negru, in camp electrostatic oferind interiorului o nota moderna, personalizata. Veiozele cu picior din metal cromat, cu abajur din matase, asigura eleganta prin culoare si estetica.

Veioze din lemn
Lampa cu lupa

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*