Usi interioare lemn

Dintre materialele disponibile pentru confectionarea usilor pe primul plan a fost si a ramas lemnul. Aceasta materie prima pe langa trainicia deja cunoscuta, lasa loc imaginatiei creatorilor pentru a realiza din usi obiecte de arta. Finisajele realizate pe baza de grund, bait, lac sau vopsele specifice de interior, ii confera eleganta si trainicie.


Usile din lemn pot fi pline sau decupate. Lemnul masiv lasa loc mai mult formelor geometrice sa-si faca loc in sporirea designului unei usi.


usa lemn plina


Paleta coloristica este destul de bogata, oferind nuante deschise sau inchise, pe placul si gustul celor care locuiesc in casa. Esentele lemnoase cele mai des utilizate in confectionarea usilor sunt: stejarul, frasinul, ciresul, teiul.


Usile din lemn cu furnir de nuc sau cires constituie o gama de lux, acum cand lemnul a ajuns aproape la fel de pretios ca aurul.
O varianta relativ noua este lemnul stratificat din care se confectioneaza usi de interior. Se observa o gama destul de bogata de acest gen in care intra usi din lemn stratificat de stejar, cires, nuc american, mahon sau bambus.
Usile interioare de lemn pot fi asortate cu sticla incrustata in decupaje.


Feroneria din metal ii confera un stil si o nota distincta comparativ cu restul casei. O usa interioara de lemn personalizeaza o casa si o incapere.


Usile de lemn masiv sau cu decupaje acoperite cu sticla sunt usor de intretinut, fiind sterse cu produse gen “Pronto”.


 


Noua gama de usi antiefractie - 2010
Usi glisante pentru usi interioare sau dressing

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*