Usi de intrare confectionate din lemn masiv

Se spune ca usa de la intrarea intr-o incinta spune foarte multe despre proprietar.
De cate ori nu am trecut pe langa niste usi elegante ale caselor sau institutiilor care ne-au impresionat. Usile de la intrare realizate din lemn masiv sunt rezistente, elegante si calde, asemenea persoanelor care locuiesc in acele case.

Lemnul potrivit pentru confectionarea usilor este stejarul si fagul datorita calitatii exceptionale si rezistentei.
Lemnul permite o gama larga de finisaje care constau in elemente decorative aplicate sau incrustate; coloristica diversificata de la nuantele naturale la cele realizate prin baituire sau vopsire.
Fiind in contact cu exteriorul usile de lemn sunt tratate cu substante speciale care le protejeaza impotriva intemperiilor, a razelor UV si a prafului.
Lacurile cu care se finiseaza permit obtinerea unui luciu elegant si o intretinere simpla prin stergere periodica de praf sau eventual cu o laveta umeda.
Dimensiunile usilor sunt standard: L=2,5m l= 90cm si se livreaza cu tocul realizat din acelasi material si aceeasi nuanta. Locasul pentru silduri este standard, aceste accesorii fiind achizitionate separat, dupa preferinte.
Foaia usii poate fi intreaga, cu modele diverse: tabla de sah, patrate sau dreptunghiuri amplasate pe intreaga suprafata sau modele pe colt, centrale sau doar in partea superioara.
Alte tipuri de usi sunt cele cu insertii de sticla mata din care s-au creat fasii inguste amplasate median sau lateral.

Modele de vizoare pentru usi
Usi celulare de interior

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*