amenajari interioare, decoratiuni, mobila
Amenajari[Home]     Anunturi     Intrebari si raspunsuri     Catalog produse [Gratuit]      Siteuri Firme     

Catalog de produse

Puteti inscrie gratuit produsele in catalog.
Nu exista limita de inscriere

Trotuarul de protectie in jurul casei


De ce trebuie facut trotuarul de protectie in jurul casei?
Unul din necazurile cele mai mari si mai frecvente este patrunderea in casa, prin fundatie si ziduri a apei din infiltratii.
Pentru preintampinarea acestui neajuns se recomanda hidroizolatia fundatiei de la talpa acesteia pana la partea superioara a soclului.
Dupa ce hidroizolatia a fost executata, s-a pus tubul de dren si au fost umplute golurile cu pietris iar la partea superioara cu pamant se face netezirea terenului. Aceasta netezire se face usor inclinata de la soclu spre exterior.

Pe acest teren se toarna dale de beton. Aceste dale din beton se toarna pe o structura hidroizolanta (folie cu crampoane, folie de polietilena, carton asfaltat, etc.)
Intre zid (soclu) si dale si intre dalele propriu zise se toarna mastic bituminos.
De asemenea soclu se hidroizoleaza, cu folie bituminoasa cu ardezie. Rolul ardeziei este de a prinde orice tencuiala sau placare a soclului.
Apa din precipitatii ce se scurge pe ziduri si soclu este trimisa la distanta de 90 cm de casa de catre trotuarul de protectie executat din dale de beton. Acesta este rolul trotuarului de protectie din jurul casei.

Trotuarul executat din dale de beton este „mobil” si nu crapa.
Solul, pe care sunt asezate dalele de beton ca urmare a compozitiei sale, lucreaza (argila se umfla, contrageri ca urmare a variatiei temperaturii, etc.).

Amenajari, Decoratiuni