Travertin

Travertinul este o roca poroasa ce se formeaza la gura gheizerelor si izvoarelor termale. Acesta este motivul pentru care se prezinta cu o suprafata poroasa si are o diversitate coloristica de la galbui pana la brun. In stare naturala se gaseste in doua variante : a) compacta, b) spongioasa, poroasa.

Travertinul compact este dens, stratificat in lamine subtiri ce alterneaza coloristic si se mai numesc onyxul pesterilor.
Roca spongioasa este albastruie, usoara si s-a format prin depunerea biochimica a organismelor acvatice.
Aceasta roca este cunoscuta si utilizata in constructii inca din timpul romanilor, avand un efect arhitectonic special. In functie de locul de extractie, nuantele coloristice sunt diferite, dar finisajul suprafetelor cu aceasta roca este ofera un aspect de pretiozitate.
Fiind foarte avantajos ca roca de constructie, utilizarea acestuia s-a mentinut pana in zilele noastre, dar procedeele tehnologice au determinat un rafinament in realizarea amenajarilor interioare sau exterioare cu acest material. Aspectul sau poros il recomanda pentru placarea suprafetelor exterioare, pavaje sau pereti exteriori.
Prin slefuire si umplerea porilor cu ciment roca devine foarte fina, asemanatoare marmurei, putand fi utilizata si in interior.
Pentru amenajarile interioare travertinul se recomanda pentru placarea pardoselilor din holuri, bai si bucatarii, placarea peretilor interiori pentru ornamente speciale sau realizarea glafurilor interioare/exterioare la ferestre.

Scaune din plastic pentru gradina si interior
Amenajari verande

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*