Trandafiri de gradina

Amenajarea unei gradini presupune alegerea cu atentie a florilor care vor fi plantate. Un efect special veti obtine prin plantarea in gradina a trandafirilor recunoscuti pentru gingasia, coloritul si frumusetea lor, veti obtine un spatiu de vis.

Pentru aceasta puteti alege una dintre cele doua variante:
a) sa cumparati butasi de trandafir cu radacina ce se planteaza primavara in spatiul dorit;
b)sa taiati cu foarfeca de gradina un lastar cu 2-3 ramuri deasupra celei de a doua ramificatii si in aceeasi zi se introduce in pamant, la 6-7cm adancime in spatiul ales,se uda din abundenta pamantul inainte si dupa plantare si ramura se acopera cu o sticla de plastic ce va fi  scoasa in primavara urmatoare, dupa 15 aprilie, zilnic pret de 2-4 ore, ca apoi sa fie scoasa complet. In categoria trandafirilor de gradina intalnim trandafiri pitici, clasici sau agatatori.


trandafiri de gradina
Culorile acestora :rosu, alb, crem, roz, ciclame, arunca pete de culoare si delicatete in jur. In general trandafirilor le place lumina si caldura, motiv pentru care trebuie plantati in spatii insorite, ferite de curenti puternici de aer si udati cu regularitate in caz de seceta.
Anual trebuie tratati impotriva daunatorilor sau bolilor specifice plantelor de gradina. Pamantul trebuie anual ingrasat cu substante potrivite tipului de sol si de flori cultivate. In cazul trandafirilor agatatori trebuie realizate din timp scari de sustinere din lemn, ata sau plastic pentru a le oferi conditii potrivite.


Iluminat arhitectural
Scari exterioare

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*