Trandafiri de gradina

Trandafirii reprezinta specia de plante in care se imbina in mod miraculos gingasia, frumusetea si parfumul. Plantand in gradinia trandafiri reusiti sa realizati si un special colt de atractie. Speciile de trandafiri pitici, clasici sau agatatori reprezinta variante la indemana.
Puteti alege una dintre cele doua variante pentru a avea trandafiri:
a) sa cumparati butasi cu radacina ce se planteaza primavara in spatiul dorit;
b) sa taiati cu foarfeca de gradina un lastar cu 2-3 ramuri deasupra celei de a doua ramificatii si in aceeasi zi se introduce toamna in pamant, la 6-7cm adancime in spatiul ales.
Se uda din abundenta pamantul inainte si dupa plantare, ramura se acopera cu o sticla de plastic ce va fi  scoasa dupa 15 aprilie, zilnic pret de 2-4 ore, ca apoi sa fie scoasa complet.
Culorile acestora :rosu, alb, crem, roz, ciclame, arunca pete de culoare si delicatete in jur. In general trandafirilor le place lumina si caldura, motiv pentru care trebuie plantati in spatii insorite, ferite de curenti puternici de aer si udati cu regularitate in caz de seceta.
Anual trebuie tratati impotriva daunatorilor sau bolilor specifice plantelor de gradina. Pamantul trebuie anual ingrasat cu substante potrivite tipului de sol si de flori cultivate.
In cazul trandafirilor agatatori trebuie realizate din timp scari de sustinere din lemn, ata sau plastic pentru a le oferi conditii potrivite.
Florile uscate de trandafir este bine sa fie indepartate pentru estetica.

Arbusti decorativi
Piscine din beton

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*