Tipuri si modele de case de vacanta

Casele de vacanta reprezinta spatii cu destinatie fixa, utilizate in special in sezonul cald, dar nu numai si amplasate intr-o zona cat mai placuta. Casele de vacanta realizate in special din lemn, prezinta o serie de avantaje : a) este un material de constructie excelent, b) poate fi amplasata in orice zona geografica, c) este rezistenta, ecologica si calduroasa.

Se pot realiza dupa modele autohtone sau tip american.
Casele dupa model autohton sunt in totalitate din lemn, au o arhitectura specifica si sunt organizate pe doua nivele. La parter sunt spatii largi de primire/circulatie, bucatarie, birou si baie. Accesul la etaj se realizeaza prin scari elegante de lemn unde vom gasi doua – trei dormitoare, baie si hol.
Peretii realizati din lemn  prin chertare asigura trainicie, caldura si rezistenta la factorii de mediu si daunatori.
La parter sau la etaj se poate realiza o mica terasa partial sau total acoperita. Acoperisul poate fi realizat din bramac, sindrila sau tabla zincata.
In cazul caselor dupa model american sunt realizate din placi tip sandwich, constructia realizandu-se in special pe orizontala cu o camera la mansarda. Fiind reduse ca intindere, pot avea temelie o platforma de beton armat (tip radier) cu grosimea de 25-30cm cu Bc 10 si plasa de 6-10/100.
La casele din lemn cu doua niveluri se folosesc fundatiile continue asezate sub peretii portanti din lemn.
Sunt firme care realizeaza case de vacanta din lemn cu predare ?la cheie?.

Contor de gaze industrial
Porti batante automate

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*