Tipuri de acoperisuri

Acoperisul reprezinta un scut impotriva factorilor de mediu externi si determina adesea un anumit stil al constructiei. Acoperisurile se pot caracteriza in functie de: a) materialul din care sunt realizate ; b) nivelul pantei realizate din constructie; c) stilul in care este realizat.


Referindu-ne la materialele din care pot fi realizate acoperisurile observam un numar mare de materiale destinate acestui scop: tigla metalica sau clasica, tabla zincata sau galvanizata, sindrila bituminoasa, hidroizolatii tip terasa sau fibra de sticla.
Materialele au in compozitia lor substante sau sunt tratate mecanic pentru a fi rezistente la factorii de mediu si intemperii, sunt estetice si fiabile.


tipuri de acoperisuri

Nivelul pantei in executie reprezinta unghiul de ridicare al acoperisului pentru a nu permite retinerea apei pluviale sau a zapezii.
Astfel vom observa acoperis cu hidroizolatie amplasat pe blocuri sau terasele inalte cu inclinatia de minim 2grade si cu rigole de captare a apei ; altele au inclinatie mare, in unghi de 90 grade ce permite scurgerea apei.
Calitatea lucrarilor de hidroizolatie este data de calitatea materialelor folosite (membrana cu protectie minerala, membrane compozite sau autoadezive, cu fibra de sticla) si de calitatea termosudurilor executate.
Acest tip de acoperis este foarte practice, functional si implica un cost mic in realizare.
Acoperisul unei cladiri este cel care realizeaza si defineste stilul acesteia, care apartine unei anumite perioade istorice.


Modele de acoperisuri pentru case
Avantajele mansardarii locuintei | Mansarda

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*