Tapet decorativ

Decorarea peretilor cu tapet este o metoda cunoscuta si utilizata inca din sec.XVI de catre chinezi. Aceasta tehnica decorativa s-a pastrat si s-a amplificat de-a lungul timpului, astfel incat asistam la o explozie de modele si texturi de tapet cu care se impodobesc interioarele in locuinte sau in institutii.

Tapetul decorativ reprezinta mijlocul prin care o incapere se poate redecora dandu-i o noua infatisare in timp scurt si cu minim de costuri si efort.
Datorita modelelor si culorii cu ajutorul sau se pot ascunde unele denivelari ale peretilor; folosind nuante deschise, culori calde, uni sau imprimate, se poate lumina interiorul.
Alegerea unui tapet potrivit pentru interior se face gandind in ce maniera dorim sa decoram acel interior. Pentru dormitor se recomanda culori calde, cu motive florale mari care sporesc amplitudinea spatiului.
Pentru camera bebelusului se recomanda un tapet uni, in nuante de bleu, vernil sau crem, asortat cu mobilierul. Camera copilului poate fi decorata cu tapet imprimat cu animale, flori sau personaje din povesti indragite de acesta.
Living-ul reprezinta un spatiu ai carui pereti pot fi decorati chiar cu doua nuante de tapet pentru a pune in valoare un colt al camerei sau intregul ansamblu. Interiorul prinde viata personalizandu-l. Tapetul decorativ se aplica simplu, cu un adeziv special, dupa ce peretii au fost curatati si degresati.
Se intretine simplu, prin spalare cu apa si detergent lichid sau se sterge doar de praf.

Zugraveli uzuale in apartamente

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*