amenajari interioare, decoratiuni, mobila
Amenajari[Home]     Anunturi     Intrebari si raspunsuri     Catalog produse [Gratuit]      Siteuri Firme     

Catalog de produse

Puteti inscrie gratuit produsele in catalog.
Nu exista limita de inscriere

Structura de rezistenta a unei case


Despre: ce inseamna structura de rezistenta a unei case, care sunt elementele componente ale structurii de rezistenta si metode de imbinare a elementelor de rezistenta pentru obtinerea unei structuri cat mai performante.
Atunci cand construim o casa, foarte des utilizam notiunile: structura constructiei, elementele de rezistenta.

Ansamblul rezultat din imbinarea elementelor de rezistenta intr-o anumita logica, pentru preluarea si transmiterea incarcaturilor constructiei la terenul de fundare constituie structura constructiei.

O structura este alcatuita din mai multe elemente de rezistenta ansamblate.

Un element de rezistenta in constructii este definit prin cele trei dimensiuni (lungime, latime, grosime). Din aceste dimensiuni doua sunt folosite pentru determinarea sectiunii transversale.

Rapoartele intre dimensiuni stabilesc tipul elementului de rezistenta. Bara este un element de rezistenta la care sectiunea transversala este mica in raport cu lungimea.

Barele solicitate la intindere se numesc tiranti, cele solicitate la compresiune stalpi, iar cele la inconvoiere sunt grinzile.

Placa este un element de rezistenta la care grosimea este mica in raport cu lungimea si latimea (planseu, diafragme, dale, invelitori).

Un alt element de rezistenta este blocul la care cele trei dimensiuni sunt apropiate ca marime.

In practica se utilizeaza structuri in care elementele de rezistenta sunt combinate in mod diferit (structuri din bare, structuri din placi plane, curbe, structuri din membrane etc.)

Amenajari, Decoratiuni