Stalpi metalici pentru iluminatul gradinei

Realizarea unei atmosfere placute in gradina pe timp de noapte presupune asezarea unor stalpi pentru iluminat. Acestia pot fi amplasati de-a lungul aleilor sau pe spatiul verde. In cazul in care se doreste utilizarea in acest scop al stalpilor metalici, acestia se gasesc intr-o varietate de modele si inaltimi.

O varianta posibila ar fi stalpii din fier forjat, cu lampadare sau lampi ce amintesc de sec.XIX si care creeaza  un ansamblu medieval.
Acestia sunt vopsiti in camp electrostatic cu vopsea speciala alba, neagra sau aurie care sa-i protejeze de intemperii.


stalp metalic pentru iluminarea gradinei
O alta posibilitate o reprezinta stalpii decorativi din fonta sau aluminiu care in partea superioara au locasuri speciale pentru becuri clasice sau cu neon. Inaltimea acestora este de 380cm, iar in partera superioara au globuri de sticla mata.
Stalpisorii din fonta, cu inaltimea de 1030cm cu glob de 30cm din sticla mata, transparenta sau colorata.
Stalpisorii ornamentali de iluminat gradina cu dimensiuni mici, 50cm inaltime, realizati din aliaj de metal turnat necoroziv,cu glob incasabil din pmma, utilat cu dulie clasica pentru bec de max. 75W.
Modelele inovatoare pentru iluminat sunt corpurile din policarbonat transparent sau opac, in forme diferite, montate pe stalpi din otel zincat cu inaltimi intre 3,5-5m.
O alta varianta moderna o reprezinta stalpul din otel zincat echipat cu un corp din poliester ranforsat cu fibra de sticla si cu sursa de lumina cu sodiu sau mercur.


Arbusti ornamentali de gradina
Pardoseli de cauciuc pentru exterior

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*