Sisteme de prindere perdele

Perdeaua este considerata “haina” ferestrei si este cea care determina un stil incaperii. Sistemul de prindere al perdelei este diversificat in functie de factorii ce impun o forma sau alta. Sistemul cel mai des utilizat este cel in care se folosesc galerii metalice, din lemn sau bambus in culori diverse, pe care perdelele sunt prinse cu inele.

Un alt sistem il constituie sinele metalice sau din PVC care se prind in plafon sau pe perete care nu sunt puternic evidentiate in exterior.


sisteme prindere perdele
Sistemul de prindere cu sine panel japonez presupune mascarea acestora cu o lama lata care margineste sina pe lungime.
Aceste sisteme pot avea locasuri numai pentru perdea sau si pentru draperie. In aceste sisteme de prindere se poate utiliza sina cu capse.
Aceasta se poate monta pe diferite profile :aluminiu, otel sau PVC, genereaza un aspect placut prin faldul uniform structurat si reprezinta o intretinere usoara. Se poate folosi in locuinta sau in institutii de orice fel.
Un alt sistem este cel al sinei cu snur, care se poate pe perete sau pe tavan, prevazuta cu canale longitudinale care impiedica uzura si blocarea snurului.
Acest sistem permite curbarea perdelei pe o distanta de 10-90cm si este recomandata pentru ferestrele in arcada sau inclinate. Acest sistem de prindere se poate utiliza in locuinte, in institutii sau camere rezidentiale.
Sistemul de agatare al perdelelor poate fi simplu, liniar, suprapus, cu gaici sau cu funde.


Galerie din lemn pentru perdea
Materiale pentru draperii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*