Separator hidrocarburi spalatorii auto

Conform legislatiei europene orice spalatorie auto are nevoie de obtinerea diferitelor autorizatii de la Agentia pentru Protectia Mediului si/sau de la Administratia Nationala Apele Romane. Pentru obtinerea acestor autorizatii este necesar ca spalatoria auto sa detina printre altele si un separator de hidrocarburi. Un astfel de separator opreste diferitele substante chimice cu care se spala masinile sau care se gasesc pe masini sa ajunga in pamant si sa polueze apele.

In cazul in care, la un control, se constata de catre comisarii Garzii de Mediu ca a fost poluat mediul inconjurator iar spalatoria nu are un separator de hidrocarburi amenzile pot fi foarte mari si se poate ajunge chiar la suspendarea activitatii.

Separatoarele de hidrocarburi au diferite dimensiuni si capacitati de colectare, cele mai mici avand de obicei forma dreptunghiulara iar cele mai mari forma cilindrica. Aceste separatoare se pot monta atat subteran cat si suprateran in functie de spatiul disponibil in cadrul spalatoriei. Daca alegeti varianta subterana, va trebui sa montati separatul intr-o zona fara trafic. De obicei firmele care comercializeaza aceste separatoare ofera si servicii de montaj sau macar de asistenta la montaj. Separatoarele supraterane presupun de obicei costuri mai mari de constructie dar au capacitati mai mari de colectare fiind potrivite pentru spalatoriile cu foarte multi clienti.

Separatoarele de hidrocarburi sunt facute din materiale precum polipropilena industriala care rezista foarte bine la variatii mari de temperatura sau la actiunea diferitelor substante chimice pe care le stocheaza. Cel mai important aspect pozitiv al separatoarelor de hidrocarburi este faptul ca nu necesita lucrari de mentenanta periodica. Acestea trebuie doar vidanjate o data sau de doua ori pe an in functie de dimensiunea separatorului si de activitatea spalatoriei auto.

Separatoarele de hidrocarburi subterane nu sunt foarte scumpe, avand un pret de pornire de aproximativ 900 de lei pentru un volum de 100 de litri si ajungand la aproximativ 3000 de lei pentru un volum de 2000 de litri.

Cum sa avem cald in casa | alegerea si proiectarea instalatiei termice

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*