Scule de zugravit

Pentru obtinerea calitatii dorite la o zugraveala nu este suficient talentul zugravilor si materiale de calitate, ci sunt necesare o serie de scule specifice acestei meserii. Meserie cunoscuta din vechi timpuri, s-a dezvoltat odata cu progresul tehnicii si dispune de o mare diversitate de materiale si scule care genereaza un produs finit la nivelul asteptat.
Lucrarile de finisaj ale vopsirii peretilor si tapetarii se executa in interior, dupa tencuire sau de cate ori este nevoie pentru schimbarea aspectului peretilor.
Atat pentru zugraveala cat si pentru montarea tapetului se impune folosirea unor scule cum ar fi: ruleta cu opritor automat si cu arc; metru de lemn cu arc cutite cu lame interschimbabile; cutite razuitoare pentru vopsea;drisca de plastic; seturi de cutite universale cu lame de rezerva; mixer universal pentru vopsele; mixer pentru mortar cu 1-2 viteze; perii de sarma si de nylon cu maner de lemn; pistoale pentru silicon cu tije zimtate, netede cu varf de metal si plastic; razuitor universal si razuitor de vopsea; rigla cu trei margini; role de marimi diferite si role pentru colturi; trafalet cu maner reglabil; spatula pentru tapet; vergea din plastic pentru trasarea liniilor si modelelor; ghilotina pentru tapet; pensule de diferite grosimi si marimi; spaclu din otel cu maner de lemn de diferite latimi; mistrii.
Sculele se pot achizitiona individual sau in seturi. Este necesara cunoasterea utilizarii si a lucrarilor carora le sunt destinate.

Amorsarea peretilor
Vopsea fatade case

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*