Scari exterioare

Scarile exterioare au o larga utilizare, pot reprezenta un element architectural, o cale de acces sau o cale in caz de urgenta. Utilizarea scarilor exterioare in locuintele particulare, in institutii publice sau hoteluri ca o cale de siguranta in caz de calamitati sau cai de acces in vestigii istorice sau geologice ( pesteri, pasaje peste abisuri montane,etc).

Scarile exterioare se compun din doua parti: treptele si balustrada. In functie de locul unde este utilizata se poate realiza din : metal, fier forjat, lemn, otel sau piatra, marmura, materiale compozite.


scari exterioare
Balustrada poate fi realizata dintr-o gama larga de materiale in functie de locul si rolul scarii. Scarile exterioare pot fi: spiralate, drepte sau cu vanguri. In ceea ce priveste scarile exterioare pentru locuinte acestea se incadreaza perfect in design si confera stil in cazul in care casa are cel putin un etaj.
In functie de materialul din care este realizata casa, se pot construi scari exterioare din :
a) lemn tratat cu substante speciale pentru rezistenta la factorii externi;
b) trepte din inox mat sau lucios in combinatie cu otelul zincat, sticla durizata de 5-8 mm, clara sau vopsita ;
c) combinatiile dintre otel si sticla sau otel si compozit ;
d) fier forjat.
Scarile de evacuare, cele industriale sau cele de acces in spatii geografice/istorice se recomanda  sa fie realizate din inox sau otel cu trepte tip gratar.
Ele sunt din otel zincat termic, montate mecanic, fara sudura, fiind rezistente in timp.


Dale de pavaj
Amenajarea spatiilor verzi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*