amenajari interioare, decoratiuni, mobila
Amenajari[Home]     Anunturi     Intrebari si raspunsuri     Catalog produse [Gratuit]      Siteuri Firme     

Catalog de produse

Puteti inscrie gratuit produsele in catalog.
Nu exista limita de inscriere

Rosturile la placarea cu faianta si gresie


Despre: ce inseamna rosturile atunci cand placam casa cu gresie si faianta si cum se chituiesc rosturile.
Cand se monteaza faianta sau gresia se lasa intre placile respective niste goluri de jur imprejur. Aceste goluri se numesc rosturi.

Placile de faianta sau gresie, la fel ca si celelalte produse din ceramica nu sunt perfect egale pe cele trei dimensiuni (lungime, latime si grosime). Abaterile sunt conditionate de procesul tehnologic la obtinerea produselor plastice care apoi prin uscare si ardere sunt transformate in produse rigide.

De asemenea, adezivul de fixare al placilor de faianta sau gresie pe suport de fixare, contine in compozitia sa ciment si nisip.

In timpul procesului de intarire, adezivul se contrage, adica se strange.

Aceasta contragere modifica starea initiala a placutei de ceramica, cand se afla pe suportul plastic, inainte de intarire.

Pentru a inlatura abaterile rezultate din fabricarea placilor de faianta sau gresie precum si a fenomenului de contragere, la montaj, se lasa rosturile intre placi.

Rosturile ca sa fie cat decat uniforme se folosesc la montaj, distantierele din plastic. Cand adezivul s-a intarit, aceste distantiere se scot, spatiul rosturilor se umple cu chit de rosturi, care apoi se fasoneaza.

Dimensiunea rostului este conditionata de dimensiunea placii de faianta sau gresie. Cu cat placa este mai mare ii va corespunde un rost mai mare.

Dimensiunea rostului este dictata si de esteticul pe care-l dorim.

Rosturile au rolul de a corecta abaterile de fabricatie, de montaj, sau rezultate din intarirea adezivului de prindere a placilor ceramice. Placile de faianta sau gresie sunt placi ceramice.

Amenajari, Decoratiuni