Robineti de inox

Robinetii din inox se utilizeaza in special la conductele de apa de medii si mici dimensiuni pentru instalatiile industriale sau civice. Acestea sunt: a) cu sertar pana cu tija ascendenta/ neascendenta PN16 si PN 25; b) de aerisire; c) cu ventil si plutitor; d) cu sfera.

Materialul de inox permite utilizarea acestor robineti la conductele de apa din  industria farmaceutica si alimentara. Robinetii de transfer cu doua trei cai sunt utilizati in special in industria hidraulica.
Sistemul de prindere este cel cu filet, marimile exterioare ale acestora fiind intre 4-38mm.
In functie de tipul de robinet suporta presiuni de lucru intre DN16, 4 si DN 400. Robinetii fluture si robinetii sfera cu actionare electrica sunt utilizati in automatizarile instalatiilor de apa.
Sunt de dimensiuni mai mici, dar usor de montat. O alta categorie o constituie robinetii cutit cu actionare pneumatica care se utilizeaza in special in automatizarile in instalatiile destinate apelor reziduale si pluviale si au conexiune cu filet sau cu flansa.
Actionarea cu levier este facila, suporta presiuni de 63-140 bar la o temperatura maxima de 218 grade C. Pentru aplicatiile industriale se utilizeaza cu succes robinetii de trecere cu sectiune totala realizati din 2 sau 3 piese , prinderea facandu-se cu filet; permite inchiderea/ deschiderea instalatiei sau separarea unei parti a acesteia, prin manevrarea simpla a manetei.
Robinetii cu sfera PN 140 sunt utilizati pentru presiuni ridicate, in industrie.

Porti batante automate
Constructii industriale

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*