Robineti de gaz

Pentru domeniile petroliere si de gaz natural se utilizeaza o serie de robineti specifici realizati din otel. In functie de locul amplasarii pe conducte se pot utiliza robineti de tipuri diferite. Robinetii sferici, cu sertar pana sau fluture au racordul din polietilena pentru etansiezare.

Robinetul de fonta cu inchidere cu ventil are dimensiuni cuprinse intre DN15-DN200 si se utilizeaza la conductele principale in domeniul industrial sau civic.
Robinetii de trecere cu bila au dublu servici fiind utilizati la conexiunile dintre teava principala si cele secundare in realizarea instalatiilor civile si industriale. Robinetii destinati instalatiilor de gaz pot avea sistem de prindere frontala, pe carcasa sau cu colier de prindere pe teava sunt indigeni sau din import: ?PEL 20-21-22-23?;?Madec?;Ega?, ?Junkers?etc.
Robinetii de inchidere cu sfera, cu ventil drept sau cu corp cu flanse sunt destinate izolarii si conectarii conductelor de dimensiuni medii si mici. Pot fi utilizate in sectoarele: petrochimie, chimie, ingrasaminte chimice si au capacitati pentru presiuni de 400 bar, la temperaturi de lucru intre -110 grade C si + 600 grade C. Suprafetele de etansare sunt incarcate prin sudare cu aliaje de Co pentru marirea rezistentei la abraziune si coroziune, iar tija este calita si revenita cu suprafete nitrurate.
Dimensiunile flanselor pot fi alese in functie de conditiile specifice din proiectul instalatiei. Robinetii pentru vane de gaz sunt realizati din fonta.


Porti batante automate
Constructii industriale

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*