Robineti de apa

Robinetii pentru apa se impart in mai multe categorii in functie de locul in care sunt utilizati. Robinetii de aerisire pentru apa, cele cu diafagma si cele pentru temperaturi si presiuni inalte se utilizeaza la conductele de apa pentru retele urbane si industriale.
Pentru retele de apa individuale de mai mici dimensiuni: cu clapa fluture, cu sfera, cu sertar pana, de inchidere cu ventil, cu ventil si plutitorsi de inchidere.

Pentru uz casnic sunt robinetii de trecere cu maneta, realizati din bronz sau otel ce pot fi montati pentru coturi sau legaturi intre tevi.
Robinetii pot avea rozeta sau maneta si dimensiuni variabile. Pentru racorduri multiple se pot utiliza robinetele de trecere cu trei cai cu sfera si levier cu corp de inox. Conexiunea se face cu filet interior si exterior, avand capacitatea de 40 bar; cu dimensiuni intre DN 15-DN 65; functioneaza la o temperatura a apei de 140grade C.
Robinetele de trecere cu sfera si levier cu capete pentru sudura realizate din inox permit o presiune maxima de 65 bar, permit o temperatura a apei de pana la 180 grade C sunt disponibili cu dimensiuni intre DN 15-DN 100.
Robinetul cu bila universal de 1/2 inch sau 3/4 inch este destinat conductelor de apa sau gaz.
Corpul este din bronz sablat cu nichel, iar bila din bronz ; este testat pentru etansietate si se utilizeaza in industrie, constructii si instalatii civice. Robinetul cu tija si robinetul oblic sunt realizate din metal cromat, dimensiuni 20 ? 25 – 32mm.

Baterie pentru lavoar cu senzor
Baterii de dus

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*