amenajari interioare, decoratiuni, mobila
Amenajari[Home]     Anunturi     Intrebari si raspunsuri     Catalog produse [Gratuit]      Siteuri Firme     

Catalog de produse

Puteti inscrie gratuit produsele in catalog.
Nu exista limita de inscriere

Refacerea zugravelii


Despre: cum sa ne refacem singuri o zugraveala veche si cu un aspect neplacut astfel incat sa ne tranformam casa intr-un spatiu ospitalier si frumos.
O zugraveala mai veche se deterioreaza in timp: apar crapaturi, cojiri, burdusiri si deprecierea culorii.

O refacere de zugraveala va lua ceva timp si deranj in locuinta. Daca mai ai si un lucrator care lungeste operatiunea atunci deranjul este si mai mare.

O lucrare de refacere a zugravelii costa ceva bani. Sufrageria la bloc are in jur de 65 m2 suprafata peretilor si tavanului la care adaugati manopera de 20 lei/ mp se obtine costul meseriasului.
perete

Daca-i asa, ce este de facut?

Incercati sa va refaceti singur zugraveala dupa modelul pe care l-am parcurs.

Am decojit toata zugraveala, cu ajutorul spaclului, partile mai dure ale vechi zugravelii le-am umezit cu apa folosind bidineaua.

Dupa ce am terminat de raschetat peretii i-am slefuit, maturat si sters cu o carpa.

Locurile deteriorate le-am refacut prin spacluire.

Ca material de umplutura am folosit un amestec de var (lapte de var) si ipsos. Laptele de var este un intarzitor de priza. Dupa ce s-au uscat locurile reparate le-am slefuit cu smirghelul.

Operatia urmatoare a fost aplicarea unei amorse de clei de oase si apa. Scopul amorsei este ca zugraveala sa adere la perete iar absorbtia sa se faca uniform, sa nu apara patata.

Compozitia de zugravit trebuie sa fie cat mai fluida. Am preparat compozitia din lapte de var impreuna cu tempera.

Se poate folosi orice fel de pigment.

Compozitia am aplicat-o cu bidineaua. Ca sa adere bine pe pereti si sa nu se ia am adaugat clei de oase. Se poate pune si aracet.

Inainte de a aplica compozitia incercati pe un esantion, lasati sa se usuce si apoi decideti, daca mai trebuie intensificata nuanta de culoare sau nu.

Al doilea strat se da dupa ce primul strat de zugraveala s-a zvantat.

Atentie mare trebuie acordata separarii a doua sectoare (zone) sau mai multe. Este bine sa se lipeasca hartie de delimitare a conturului.

Daca compozitia de zugravit a fost data mai abundant si s-au produs siroiri se tufuieste cu bidineaua. In cazul ca nu se poate face corectia corespunzatoare se lasa sa se usuce. Dupa uscare se smirgheluieste usor cu smirghelul fin, apoi se aplica din nou compozitia de zugravit.

Amenajari, Decoratiuni