Reabilitarea termica a blocurilor

Devenita deja o necesitate, reabilitarea termica a blocurilor se deruleaza in toate zonele tarii. Pastrarea caldurii in apartamente se realizeaza cel mai eficient prin acest proces de modernizare care trebuie facut de echipe specializate in domeniu. Firmele specializate in audit energetic vor lua in calcul o serie de factori care diferentiaza materialele utilizate in vederea operatiunii de reabilitare termica.

Acesti factori sunt: materialele folosite in constructia blocului; vechimea acestuia; pozitionarea in raport de curentii de aer; zona geografica.
Prima operatie o reprezinta repararea peretilor exteriori daca este cazul. Aplicarea izolatiei cu placi de polistiren cu grosimi de 5-8 cm reprezinta cea mai eficienta metoda.
Acestea se lipesc de ziduri cu adeziv special si vor fi prinse cu dibluri de polistiren.
Imbinarile se acopera cu plasa din fibra de sticla, fixata cu adeziv special. Peste placi se aplica o tencuiala. Dupa ce se usuca se gletuieste suprafata, se amorseaza si se aplica vopsea lavabila pentru exterior.
Pentru protectia peretilor impotriva umezelii se recomanda utilizarea de vopsea lavabila in care se amesteca solutie antimucegai.
Alte solutii de termiozolare le reprezinta verificarea instalatiilor de incalzire si schimbarea sau repararea lor; schimbarea caloriferelor vechi cu unele performante; inlocuirea tamplariei de lemn cu cea termopan care asigura o etansiezare mai buna sau inchiderea cu termopan a balcoanelor.


Avantajele sapelor mecanizate
Contor de gaze industrial

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*