
Locuintele in care beneficiezi de racordare la gazele naturale pentru aragaz impune utilizarea unor racorduri omologate in vederea conectarii in siguranta la conducta de gaze. Racordurile utilizate in acest sens trebuie sa indeplineasca o serie de calitati de ordin tehnic: flexibilitate, rezistenta si etansietate.
Cele care indeplinesc cele trei conditii enumerate anterior sunt racordurile metalice, fiind omologate de ISCIR. Exista racorduri confectionate din alama sau inox. Acestea sunt complet metalice, au partea ondulata realizata din otel inoxidabil cu o grosime de 0,02mm.
Aceste tuburi gofrate sunt special realizate pentru conectarea aragazelor din locuinte la reteaua de gaz. Ele sunt flexibile, cu lungimi cuprinse intre 35-75cm, iar altele sunt extensibile dar nu mai mult de 2m. Au ambele capete prevazute cu armaturi metalice sudate tip MF, MM sau FF; se folosesc garnituri de cauciuc rezistente la actiunea gazului natural.
Racordurile flexibile pot avea diametre de ?? sau 3/4?. In momentul cumpararii unui racord pentru gaze si a robinetului aferent trebuie sa solicitati vanzatorului termenul de garantie al acestora si durata de utilizare (de regula este de 10 ani) specificata de producator. Daca nu au aceste documente este posibil sa nu fie omologate.
Racordarea la gaz metan a aragazului trebuie sa se faca de catre persoane autorizate.
Dupa executia racordarii trebuie facuta o reglare a fiecarui arzator pentru a utiliza optim gazul natural.
Leave a Reply