Profile din rigips

Profilele rigips asigura realizarea infrastructurii constructiilor din rigips. Folosirea acestora creste randamentul pentru tencuiala in finisarea colturilor si a muchiilor. Profilele metalice de rigips au CD 60 la 3 sau 4m si grosimea tablei zincate de otel cu grosimea de 0,6mm.
Ele sunt folosite pentru pereti de compartimentare, la peretii despartitori de pardoseala si plafon cu latimea de 50-75mm  sau la placarea pe verticala a peretilor despartitori. Pentru plafoanele false sau placari de fixare a plafonului fals de constructia de legatura se folosesc profilele de 30mm.
La fixarea plafonului fals de contur in profilele portante ale tavanului suspendat se folosesc cele cu latimea de 60mm. Fiind distribuite in benzi de 3 sau 4 m liniari, aceste profile pot fi taiate la lungimea dorita. Se recomanda ca taierea sa se realizeze cu foarfecele pentru tabla, taindu-se intai flansele profilului dupa care se indoaie si se taie miezul.
Nu este recomandata folosirea polizorului pentru taiere deoarece se poate distruge pelicula anticoroziva de la suprafata.
Utilizarea acestor profile garanteaza realizarea unei compartimentari interioare drepte si elegante, usor de finisat ulterior cu mortar.
Panourile de constructie din rigips format mare, cu grosimi de 12,5mm-15,0mm se panoteaza pe profile cu muchia aplatizata semicirculara fixandu-se cu suruburi rapide la distante de 25mm.

Euroglet | Caracteristici si mod de aplicare

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*