Porti din lemn

Pentru arhitectura romaneasca portile de lemn constituie creatii ale tamplarilor din timpuri stravechi. Realizate in maniere diferite, portile si-au mentinut statutul bine indatinat de a marca intrarea intr-o proprietate. Portile maramuresene reprezinta apogeul creatiei in domeniu prin estetic si
rafinament artistic.
Noile materiale si tehnologii au permis imbunatarirea acestora determinata de tratarea lemnului folosit cu substante de protectie impotriva factorilor de mediu, dar si utilarea lor cu accesorii de otel sau metal cromat care sa permita un estetic elegant, o manevrare usoara si chiar automata.
Materialul lemnos le ofera o rezistenta mare in timp si permite utilizarea sinelor ingropate pentru porti batante realizate din acest material.
Cele patru tipuri de motoare permit utilizarea lor pentru portile de lemn cu canate de 2-5m, montate pe rame metalice si stalpi de beton. Portile de lemn pot fi realizate integral din lemn, cu schelet metalic sau cu lemn aparent.
Indiferent de marimea si forma acestora, portile realizate din material lemnos pot si trebuie protejate prin tratarea anterioara sau ulterior montarii cu substante de protectie specifice.
Lemnul este preferat pentru caldura sa la atingere, naturaletea si posibilitatile portante, oferind posibilitatea realizarii diverselor modele estetice.
Eleganta si distinctia portilor de lemn se mentine aceasi in cazul montarii alaturi de un gard de lemn, a unor stalpi de beton, piatra de rau sau metal.

Decoratiuni exterioare de Craciun speciale pentru casa
Arbusti decorativi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*