Porti culisante

Portile culisante se pot utiliza atat pentru curtile locuintelor particulare, cat si pentru spatiile rezidentiale, industriale sau comerciale. Siguranta si functionalitatea lor sunt aspectele care le recomanda si exista doua tipuri de sisteme de rulare :a) model clasic ce presupune role si o sina incastrata in pamant; b) model autoportant, astfel incat acestea sa nu atinga solul.

Exista doua tipuri de motoare in functie de greutatea si deschiderea portilor :
a) rezidentiale cu greutatea intre 300-600 kg ;
b) industriale cu greutatea intre 600-2200 kg.
Portile culisante clasice care presupun sina ingropata in pamant sau paviment pot fi confectionate din fier forjat sau profile metalice rectangulare la inaltimea si latimea solicitata de client.
Fiind vopsite cu substante anticorozive in camp electrostatic permit utilizarea indelungata in exterior fara o intretinere speciala.
Accesoriile (silduri, manere) pot fi din otel sau metal cromat in forme clasice sau moderne.
Odata cu montarea portilor de acest tip se poate opta pentru sistemul de deschidere: manuala sau automatizata prin telecomanda.
In cazul unei porti de acces pietonal se poate atasa si un sistem de control si supraveghere dotat cu interfon sau videointerfon.
Rolele care permit manevrarea pot avea diferite marimi, in functie de greutatea portii: grosimi intre 70 mm- < 600 mm si greutate intre 50-12000 kg. Aspectul robust al acestora genereaza siguranta interiorului descurajand tentativele de efractie.

Materiale pentru instalatiile electrice
Robineti de gaz

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*