Pompe de caldura

Pompele de caldura reprezinta solutia inteligenta de utilizare a energiei solare inmagazinata in pamant, apa si aer si transformarea acesteia in caldura, ce apoi este cedata catre sistemul de incalzire al locuintei.

Captarea energiei termice din mediul ambiant si cedarea catre consumatori se realizeaza cu ajutorul freonului din pompa de caldura. Acest gaz are proprietatea ca la temperaturi scazute sa treaca din starea lichida in vapori, ajungand la 60grade C. Aceste masini termice au la baza un circuit de conversie similar unui frigider.


 


Pompa de caldura


 


Sunt mai multe tipuri de pompe de caldura:


 


a)Cele de tip apa-apa construite pentru piata europeana utilizeaza drept sursa de caldura apa freatica si o sola (solutie de glicol-apa) utilizandu-se doua compresoare pentru reglajul temperaturii apei.


 


b)Cele de tip sol-apa unde intre sursa de caldura din sol si agentul compact al pompei circula un agent intermediar cu punct de congelare scazut( -5gradeC.-10gradeC).


 


c)Cele de tip aer-apa gandite cu sistem de utilizare alternativ bivalent pana la temperaturi exterioare de +3 gradeC. si -15gradeC.


 


d) Cele care folosesc apa freatica termala, dar care prezinta unele dezavantaje generate de eventuala colmatare a compresorului si debitul mare al apei din izvoarele termale.


 


Pompele de caldura asigura avantajele folosirii unor echipamente silentioase si anume:


 


         nu exista pericol de explozii


         sunt eliminate cosurile de fum


         consum scazut de energie


         evitarea efectului de sera.


Cazi cu functie de hidromasaj

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*