Plante decorative pentru apartament

Pe langa aspectul estetic pe care il ofera plantele, florile de apartament nu trebuie sa minimalizam efectul benefic asupra oxigenarii aerului prin procesul de fotosinteza.
Unele plante impodobesc spatiul prin coloritul florilor, altele impresioneaza prin frunze. Din prima categorie mentionam azaleele, putin pretentioase ca intretinere, cu flori roz, alb roz si rosii.

Din aceasi categorie sunt begoniile si cyclamele khalanchoe, flori cu o paleta coloristica bogata.Trandafirul pitic ce poate avea culoare rosie, roz, crem sau alba, cu o tulpina bogata cu multe flori reprezinta planta care doreste multa lumina.
Violetele,cyclamen,orhideele, sunt florile care iarna mor, revenind cu noi frunze si flori in primavara. Dintre florile care decoreaza interiorul prin frunze amintim: yucca, ficusul,cordyline, sunt plantele care in timp se inalta, necesitand ghivece spatioase in acest scop.
Crotonul, fittonia si calathea care au frunze cu inflexiuni de rosu sau alb. In alegerea plantelor de apartament trebuie sa tinem seama de factorii microclimatici care trebuie sa-i asiguram: spatiu, lumina, apa, aer, temperatura.
Pentru camerele bine luminate natural se pot alege orice tip de flori, dar pentru holurile, camerele putin luminoase se recomanda plantele rezistente la semiumbra, cu crestere verticala ( yucca, dracaena). Pentru bucatarie sunt recomandate plantele rezistente la variatiile de temperatura: iedera, chiparosul, muscata.


Pietris decorativ
Decor pentru acvariu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*