Plante decorative de apartament

Ambianta placuta intr-o incapere este data si de prezenta plantelor decorative prin flori sau frunzisul bogat. In apartamente inainte de a alege una sau mai multe plante decorative trebuie sa aveti in vedere asigurarea microclimatului necesar cresterii si dezvoltarii lor.

In camerele spatioase, luminoase si cu o temperatura relativ constanta tot anul pot fi asezate pe stative elegante flori bogate in frunzis (ficus, yucca, feriga sau croton) sau plante cu flori (neoregelia,vriesea,guzmania,etc).


 plante decorative apartamente
In dormitoare se aleg plante decorative cu flori care se mentin o perioada scurta de timp (cyclamen, orhidee,zambile, etc).
Intr-o incapere este important cum aranjati ghivecele cu plante pentru a le oferi lumina si pentru a le evidentia frumusetea. Plantele cu frunzis bogat, care la maturitate ajung la inaltimi mari trebuie asezate in ghivece mari pe dusumea. Ghivecele cu plante mici trebuie asezate pe stative care sa permita patrunderea luminii naturale, sau pe suporturi special construite langa ferestre.
Plantele care suporta umbra si semiumbra isi gasesc locul potrivit in colturile usor in penumbra, armonizandu-se perfect in decor.
Daca nu se respecta cerintele fiecarei plante in privinta luminii, caldurii sau umiditatii riscam ca acestea sa creasca neuniform, indreptandu-se spre sursa de lumina sau chiar sa se usuce.
Se recomanda ca odata pe luna orice planta sa se stropeasca din abundenta cu apa, chiar in cada, pentru curatarea frunzelor de praf.


Suport lumanari fier forjat
Decoratiuni din piatra naturala

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*