Piscine din beton

Persoanele care au langa casa un spatiu pot sa-l transforme intr-un punct de atractie al locuintei construind o piscina. Indiferent de marimea si forma acesteia, va reprezenta un spatiu special. Piscinele se pot construi din beton, au caracteristici aparte si oportunitati specifice.
Piscinele betonate sau din beton armat se pot incadra in niste preturi pentru orice buzunar. Indiferent de spatiul avut la dispozitie se pot realiza piscine cu modele standard ce contin in kit-ul de baza linerul fabricat pe dimensiunea piscinei sau free-style, cele cu forme geometrice neconventionale.
Prima etapa in construirea ei este dimensionarea spatiului si alegerea formei.
Constructia acesteia se poate adapta spatiului disponibil si formei dorite pentru a se incadra in ambient. Concomitent se construiesc si scarile din beton. In tencuiala pentru uniformizarea suprafetelor se folosesc acizi si clor marindu-i nivelul ph-ului pentru a evita reactia cu apa.
Suprafetele interne ale piscinei sunt imbracate cu o membrana speciala din PVC, denumita liner,ce se fixeaza cu ajutorul unor profile de aluminiu sub bordura piscinei.
Aceasta etanseaza contactul apei cu betonul, previne aparitia algelor, previne deteriorarea betonului si permite un finisaj estetic. Peste acest strat suprafata interna, scarile si peretii pot fi placati cu gresie speciala, piatra compozita sau mozaic vitroceramic.
 Aspectul piscinei poate fi stabilit intre varianta cu skimmer cand nivelul apei este sub bordura piscinei sau cu rigola perimetrala in cazul in care apa se revarsa peste bordura intr-un canal perimetral colector.
Un element esential indiferent de forma piscinei si varianta aleasa il reprezinta bordura, cu latime dupa preferinta, care delimiteaza spatiul piscinei. Aceasta se recomanda a fi placata cu piatra compozita pentru a elimina alunecarea.

Scaune din plastic pentru gradina si interior
Amenajari verande

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*