Perne decorative

Amenajarea ambientului unei camere poate fi completata cu perne decorative ce se odihnesc pe canapea, pe fotoliu sau intr-un colt al camerei. Prezenta unor perne decorative ca accesorii poate insufleti mediul interior.

Acestea se gasesc intr-o varietate de forme, marimi si culori. Acest tip de perne pot fi umplute cu puf, fibra siliconica sau poliuretan.


perne decorative
Calitatea acestora deriva din husa si forma pe care o au. Pentru camerele decorate in stil clasic, se pot folosi pernele dreptunghiulare de marime mica sau medie imbracate in satin uni si impodobite cu o funda mare din aceeasi culoare sau o una complementara.
La fel de potrivite sunt si cele imbracate cu materiale pretioase din matase, care subliniaza o nuanta a camerei, un obiect de arta sau o draperie. In cazul camerelor de tineret se poate realiza o explozie de culoare cu un numar impar de perne mici, imbracate in culori contrastante.
Se pot utiliza pernele care au pe una dintre fete imprimat chipul unei vedete sau chiar al locatarului camerei.
Formele pernelor pot fi cubice, elipsoidale, hexagonale sau sferice, imbracate cu acelasi material uni sau in nuante apropiate.
In living-urile moderne isi gasesc locul perne decorative in forma patrata sau dreptunghiulara imbracate cu materiale ce reflecta un anume stil pictural : peisagistic, clasicist sau cubismul.
Pentru camerele copiilor se recomanda perne cu forme care imita jucarii (masina, minge, ursulet) sau huse cu imprimeuri viu colorate sau un animal.


Cuverturi pentru canapele
Mici decoratiuni cu oglinzi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*