Pat cu baldachin

Paturile cu baldachin adauga un aer exotic si intim dormitorului.In cazul in care aveti un dormitor spatios, un baldachin va face o impresie puternica tuturor. In general baldachinul se potriveste patului dublu, confectionat din fier forjat, lemn sau PAL, cu conditia sa aveti posibilitatea de atasare a baldachinului fie de tavan, fie de stalpii de sustinere ai patului care trebuie sa fie destul de inalti, cca.90-130cm.
Fie ca ati amenajat dormitorul in stil clasic, rustic sau modern, baldachinul va aduce o nota personala intregii incaperi.
Patulile din fier forjat pot fi completate cu un baldachin confectionat din material fin,semitransparent, in culoare deschisa, in aceeasi nota coloristica  a interiorului sau alb.
Pentru paturile din lemn masiv baldachinul se poate face folosind materiale pretioase, cum ar fi matarea, satinul sau stofa cu imprimeuri mici, in culori contrastante cu fondul, pentru a mari efectul acestuia asupra ambientului.
Baldachinul poate acoperi patul pe doua sau trei parti sau de jur imprejur, dupa preferinta. Este indicat ca materialele folosite sa fie mai lungi, cu cca. 10 cm, decat inaltimea la care este prins, pentru a impodobi si marginile patului.
In functie de ingeniozitate si preferinte, baldachinul poate fi bogat, cu falduri ample sau mai simplu,dupa preferinte. Sunt paturi din fier forjat cu baldachinul ca o copertina ce acopera 1/3 din suprafata lui. Persoanele romantice vor aprecia un pat impodobit cu baldachin.

Mobila neagra pentru dormitor
Culori pentru dormitor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*