Parchet trafic intens

Aspectul estetic al parchetului confera interiorului un aer de eleganta. In cazul spatiilor mai des utilizate din incaperi ale institutiilor, muzee, magazine sau sali de spectacole, dar si in salile de clasa se recomanda montarea unui parchet destinat traficului intens.
Criteriile care definesc parchetul sunt designul si durabilitatea.
Parchetul din lemn triplustratificat este realizat din trei straturi de lemn care difera prin compozitie si functionalitate.
Stratul de la suprafata este realizat din lemn pretios, cu grosime de aprox.3,5mm si este cel care ofera culoarea si stilul parchetului.
Pentru a-l face rezistent la uzura este supus unor tratamente specifice si lacuit apoi pentru stralucire si frumusete.
Corpul parchetului (al doilea strat) este realizat din lemn de esente de brad sau molid cu grosimea de 8mm, iar al treilea, stratul suport, este din furnir cu grosimea de 2mm.
In aceeasi maniera se realizeaza parchetul din lemn de cires, care la inceput este rosiatic si devine brun roscat in timp, parchetul de nuc, ce are tonuri inchise, sau parchetul de fag si cel de mesteacan, care are tonuri deschise, luminand incaperea. Placile de parchet au sistem de prindere cu dublu clic, ceea ce ofera rapiditate in montaj. Marimea unei placi este standard :1380 x 195x 8mm pentru 1m patrat, clasele de duritate AC3.
Intretinerea acestuia este simpla, facandu-se cu substante speciale pentru parchet sau sters cu apa curata si apoi lustruit cu o carpa moale.

Treceri de pardoseala
Nuante parchet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*