Panouri decorative de interior

Interioarele spatioase pot fi delimitate partial sau total in zone speciale prin utilizarea panourilor decorative. Acelasi lucru se poate realiza in incaperile mici unde se doreste compartimentarea unui spatiu anume dandu-i-se o alta destinatie. La fel de bine panourile decorative reprezinta o cale simpla de redecorare sau decorare a interiorului, a unui perete sau a unui spatiu caruia i se da valoare.

Primii care au creat panourile decorative sunt chinezii.
Ei le-au impodobit cu desene maiestrit lucrate in culori naturale folosind o tehnica anume, cu ele delimitand spatii interioare.
Panourile decorative pot avea dimensiuni mari l=80cmX L= 1,50m sau mai mici, tip tablou l= 30cmX L=100cm; modul de realizare este acelasi: panza alba bine intinsa pe un suport de lemn de aprox. 2,5cm latime, pe care s-a pictat.
Imaginile reprezentate pot fi diverse, iar paleta coloristica variata, in functie de tema. Adesea o compozitie este realizata pe unul sau mai multe panouri, motiv pentru care trebuie ca toate sa fie amplasate pentru a forma intregul.
In locuintele decorate in stil modern sau in sali mari din institutii isi vor gasi un loc firesc, imbogatind prin culoare si rafinament interiorul.
In cazul unor spatii vaste (holuri de hotel, sali de asteptare) folosirea unor panouri decorative amplasate pe perete personalizeaza interiorul.
Caracteristica a artei contemporane, utilizarea culorilor tari, vii, aduc interiorului o nota de prospetime si vigoare.

Lambriuri din imitatie de lemn
Ceasuri de perete

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*