Obiecte de artizanat

Adesea in amenajarea unui interior dorim sa recream un spatiu rustic sau cu elemente artizanale. Obiectele de artizanat pot fi autentice sau obiecte noi care remodeleaza teme artizanale. Indiferent la ce obiecte apelam, putem crea un interior elegant atat in locuinta, in casele de vacanta, cat si in spatii publice: hoteluri, restaurante sau pensiuni cu specific romanesc.

Obiectele de artizanat se impart in trei mari categorii: obiecte de ceramica, obiecte de lemn si imbracaminte. Daca dorim sa realizam un decor din elemente cu specific romanesc este bine sa urmarim o serie de aspecte care tin de materialul din care sunt realizate obiectele si scopul pentru care le achizitionam. Unele pot avea simpla valoare decorativa, altele pot fi si functionale.
Din a doua categorie fac parte obiectele tesute si cusute manual: stergare, fete de perna, fete de masa, cuverturi tesute sau cusute manual, covoare din lana tesute la razboi. Acestea pot impodobi interiorul alaturi de farfurii din ceramica, servicii de tuica sau cafea (de Marginea, de Cucuteni sau de Horezu) sau obiecte realizate din lemn(zona Fundul Moldovei-Suceava).
Cergile si stergarele cu ciucuri colorati (din Maramures), care reprezinta o oglinda vie a harniciei si traditiei romanesti. Elementele pur decorative sunt reprezentate de miniaturi din lemn lacuit ale unor case, porti sau fantani cu ciutura din diferite zone ale tarii, papusi imbracate in costume populare, oua incondeiate specifice Bucovinei.

Pietris decorativ
Decor pentru acvariu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*