Nuante parchet

Culoarea sau nuanta parchetului este data de tipul de lemn din care este realizat. In acest caz vom descoperi parchet in nuante inchise, realizat din nuc sau cires, sau nuante deschise, cel realizat din fag sau mesteacan. Un rol important il are si procesul tehnologic prin care trece primul strat al parchetului, deoarece lemnul este supus unor procese tehnologice complexe si de lacuire pentru a obtine finisajul final dorit.

In cazul parchetului baituit si apoi lacuit, nuantele se pot inchide in functie de peferinte.
Nuanta cea mai deschisa o reprezinta lemnul natural de mesteacan. Prin baituire si lacuire nuanta nu se va deschide niciodata.
Parchetul laminat presupune o alta gama de procese tehnologice pe care le suporta pana la final, dar acest aspect nu are legatura cu nuanta sau culoarea din final. Parchetul laminat poate avea model lamelar, asemenea fasiilor sau poate fi tip scandura. Culorile oferite pe piata sunt intr-o gama de 12 nuante, de la crem, bej, castana, maro inchis, fag, stejar, cires sau wenge.
Alegerea culorii sau a nuantei de parchet se face in functie de decorarea ulterioara a interiorului pe care doriti sa o realizati.
In cazul camerelor decorate in stil clasic, este recomandata o nuanta calda, bej, crem, ce se va asorta cu usurinta mobilierului si accesoriilor.
Daca doriti decorarea in stil rustic este preferabil sa alegeti nuante si culori deschise; intr-o camera cu mobila moderna si accesorii in acelasi stil este recomandata o nuanta mai inchisa.

Parchet alb lucios
Dusumeaua

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*