
Polistirenul este varianta ieftina si eficienta pentru izolatia peretilor. Se foloseste un adeziv special, CM85, ce se gaseste in magazinele cu produse pentru constructii ; este ambalat in saci de 10-20 kg.
Peretele de beton sau BCA se spala cu jet de apa, iar dupa uscare se aplica un strat de grund pentru o mai buna aderenta a solutiei de lipit. Acest material permite lipirea polistirenului direct pe zidul din BCA, lemn sau alte materiale.
In vederea izolarii termice si fonice a unei locuinte se utilizeaza placile de 5cm si densitate 15.
Pentru o fixare buna se folosesc si dibluri de polistiren, atat pentru placarile exterioare, cat si cele interioare. Modul de prindere cu dibluri poate fi realizat in fiecare colt al placii, dar si cate doua colturi alaturate, fixandu-se apoi un diblu pe mijloc; cel putin 6 dibluri pe mp.
Dupa lipirea si fixarea cu dibluri se aplica un strat subtire de mortar. Dupa ce acesta se usuca se monteaza o plasa protectoare care are rolul de a intari rezistenta in fixarea polistirenului.
Indiferent de materialul din care este realizat peretele trebuie efectuate aceste trei sisteme de prindere: adeziv, dibluri, plasa.
Pentru obtinerea unor colturi drepte se monteaza profile metalice de colt, cu lungimea de 2 m, fie pentru exterior sau interior.
Acestea protejeaza colturile de socuri mecanice. Aplicarea pe perete a polistirenului se face dintr-un colt, de jos, fixand bine placa langa placa, urcand treptat spre partea superioara.
Leave a Reply