Montaj rigips | Avantajele folosirii rigipsului

Avantajele utilizarii rigipsului sunt : a) protejeaza mediul datorita miezului de ipsos marginit cu doua fete laterale din carton special ; b)au calitati de climatizare a aerului interior acumuland temporar umiditatea ; c) sunt ignifuge ; d) fonoizolante ; e)termoizolante ; f)rezistente.


Montarea lor se poate realiza atat pe pereti din beton, caramida, BCA sau pe pereti tencuiti.
Sunt cateva tehnici de lucru : tencuirea uscata prin care placile de rigips se monteaza cu adezivi speciali pe peretii stabili, protejati de umiditate si neinghetati.
Suprafetele de beton trebuie tratate cu Ri-Kombicontakt, iar cele puternic absorbante cu Ri-Kombigrund.


perete cu rigips
Se finiseaza intai peretele,apoi planseul. Se translateaza intai dozele de distributie a electricitatii, intrerupatoarele la 2 cm distanta de perete, apoi se dimensioneaza placile de rigips si se aplica pe rand, lasandu-se 15mm distanta de la plafon si 5mm de la pardoseala pentru ventilatie.
Se ridica si se bat usor cu un ciocan de cauciuc si bagheta de pozitionare pentru verticalitate ; montarea pe staifuri se face pentru corectarea planeitatii peretilor existenti, asezandu-se staifuri din 60 in 60cm si se prind suplimentar in dibluri. Rosturile se umplu cu un strat subtire de substanta pentru umplut rosturi ; coaja dubla pe asterala de lemn se utilizeaza in cazul zidariei executate gresit sau a unei tencuieli defectuoa-se.
Se fixeaza in dibluri sipci de lemn de 20/30mm peste care se prin panourile rigips cu suruburi rapide.


Glafuri de interior si de exterior
Tipuri si modele de case cu mansarda

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*