Modele zugraveli interioare

Culoarea este cel mai important element care da personalitate unei incaperi.
Cand amenajati o camera trebuie sa aveti in vedere trei proportii in utilizarea paletei coloristice : a) culoarea dominata 60% ; b) culoarea secunda-ra 30%, c) culoarea de accent 10%.

Pentru a alege mai usor culorile pe care doriti sa le folositi in zugravirea peretilor este important sa observati culorile celorlalte elemente din camera si  puteti alege culorile in functie de ele.


zugraveli interioare
Se pot vopsi peretii in stil clasic, adica o nuanta pe intreaga suprafata sau cel mult doua nuante inrudite sau complementare dispuse pe cate doi pereti sau pe un perete si pe tavan.
Daca se doreste vopsirea peretilor in stil modern sunt multe variante. Se poate apela pentru vopsirea unuia sau mai multor pereti, la lazuri. Este un procedeu modern prin care peste o vopsea de fond se aplica prin tamponare cu burete o alta nuanta, mai intensa, obtinandu-se efecte magnifice.
Evidentierea unui perete cu lazura aurie, sau o lazura inchisa pentru a evidentia un obiect de arta.
Maniera impresionista este un alt stil prin care pe un perete vopsit anterior si inca umed, se aplica neuniform vopsea in contrast. Uscat, peretele va avea efecte deosebite.
Un perete vopsit intr-o culoare calda poate fi incadrat cu bagheta neagra pe toate laturile, accentuand culoarea de fond.
Daca sunt nise, se pot vopsi intr-o culoare contrastanta fata de cea a peretilor echilibrate coloristic printr-un element decorativ.


Vopsea fatade case
Vopsea lavabila colorata

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*