Modele de copertine

Copertinele reprezinta elemente de protectie si ornamental pentru ferestre si zidarii. Acestea se pot clasifica in functie de tip, materialul din care sunt confectionate si marimea lor. In functie de tip, acestea pot fi fixe, mobile, basculante sau retractabile.

Materialul din care sunt realizate poate fi :


modele copertine
a) fier forjat, in cazul copertinelor fixe,
b) aluminiu fosfocromat vopsit in camp electrostatic si tratat termic,
c) structuri din aluminiu pentru sustinere, fixare si imbinare cu doua profile distincte
d) structuri din otel.
Marimea copertinelor difera de spatiul carora le sunt destinate. Se pot confectiona copertine pentru geamuri, balcoane sau usi de intrare, acestea fiind in categoria copertinelor mici; cele mari pot acoperi terasele locuintelor, terase in aer liber sau pot fi utilizate ca acoperis.
Copertinele basculante au bratele fixe si mobile realizate din structuri puternice care permit deschideri de unghi pana la 90grade. Sistemul de basculare poate fi manual-prin manivela sau automat-prin telecomanda in functie de preferinta si de marimea copertinei.
Copertinele retractabile mari sunt dotate cu lanturi de sustinere pentru asigurarea rezistentei.
Ambele tipuri de copertine au doua brate laterale articulate ce se prind in perete sau in tavan, care asigura intinderea stofei. In cazul in care nu sunt deschise, panza si setul de comanda sunt protejate in caseta de aluminiu.Copertinele cu panza din policarbonat sunt rezistente la factorii de mediu.


Iluminat arhitectural
Arbusti ornamentali de gradina

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*