Modele de butoni pentru usi de mobilier

Butonii pentru usile mobilierului sunt accesorii cu rol estetic ce permit manevrarea acestora. Materialele din care sunt realizati acestia sunt diverse: lemn, metal sau plastic. Pentru mobilierul din lemn butonii pot fi din metal cromat sau lemn. Metalul cromat asigura un aspect modern mobilierului, putand fi folosit pentru usile sifonierului din dormitor, la fel de bine ca pentru usile dulapurilor din bucatarie sau a dulapiorului din baie.

Butonii din lemn se prind in orificiile specifice cu un adeziv special si pot avea culoarea mobiliei sau una contrastanta.
Mobilierul din lemn furniruit si lacuit poate fi accesorizat cu butoni din metal antichizat oferind personalitate acestuia. Forma butonilor este diferita in legatura directa cu stilul de mobilier caruia ii este destinat. Mobilierului din lemn masiv, in stil clasic ii sunt potriviti butonii din metal, alamac sau alama, cu forma rotunda sau tip inel, accesorizati cu silduri decorative aplicate pe usi sporind stilul clasic. Acestia sunt realizati prin turnare sau prin stantare in culorile: negru sau aramiu.
Butonii in forma lamelara rasucita, neteda sau unduioasa din metal cromat se pot aplica unui mobilier modern. In cazul mobilierului pentru copii si tineret butonii realizati din PVC sau plastic, in culori vii asigura bunul gust si un aspect de familiaritate si veselie. Butonii din plastic pot fi rotunzi, patrati, lamelari sau pot avea forma unui cap de animal.

 

Scaune de bar confectionate din lemn

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*