Modele de acoperisuri pentru case

Acoperisul a avut mereu dublu rol: unul de protectie impotriva intemperiilor asigurand confort termic; al doilea este cel estetic, deoarece repre-zinta imaginea cladirii in ansamblu. Acoperisul de calitate trebuie sa fie rezistent la schimbarile atmosferice, sa isi pastreze culoarea initiala, sa ofere protectie hidro si termo, sa aiba o garantie mare.

Formele pentru acoperisuri sunt: cupola, arc si bolta.
Pentru realizarea acoperisurilor cladirilor mai vechi sau noi se poate utiliza un acoperis construit din panouri sandwich. Acestea sunt termoizolante, realizate din tabla ambutisata de otel galvanizata si vopsita electrostatic pe partea interioara si exterioara, cu grosimea de 0,5mm, iar miezul este realizat din polistiren expandat ignifugat tip C1, cu densitatea de 38-42kg/mc. Acest tip de material are o rezistenta mecanica foarte mare, fiind omogen si etans nu permite infiltrarea apei.
Sindrila bituminoasa reprezinta materialul usor, termoizolant si ignifug cu care se pot realiza acoperisuri cu inclinatii intre 18 si 90 de grade.
Tabla tip Lindab este o alta varianta pentru a obtine acoperisuri rezistente chiar si 50 de ani. Acoperisul din acest material are o suprafata neteda, pe care se aseaza parazapezi ce protejeaza caile de acces in interiorul imobilului.
Tigla metalica prezinta avantajele: este usoara, 4,4kg=2m patrati, realizata din tabla de otel zincata la cald si vopsita, variante in 12 culori, grosime de 0,5mm, module de 2 sau 3 tigle.

Ce metode de izolare a acoperisului mansardei exista ?
Acoperisuri pentru terase

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*