Mobilier locuri de joaca

Amenajarea unor locuri de joaca in interior presupune alegerea unor produse care sa indeplineasca o serie de calitati si functionalitati care sa vina in intampinarea dorintelor si dezvoltarii abilitatilor copiilor. In acest sens vom preciza unele aspecte calitative ale produselor ce se recomanda a fi folosite in amenajarea unor asemenea spatii de joaca.

In cazul unui spatiu destinat unui numar mai mare de copii, este preferabil sa se doteze cu masute si scaunele dimensionate proportional cu varsta copiilor care sa prezinte rezistenta, siguranta si functionalitate.


mobilier locuri de joaca
Materialele utilizate in confectionarea lor pot fi lemn, PVC sau MDF, dar colturile sa fie rotunjite, platformele si panourile stabile, iar coloritul placut. Se pot utiliza mese cu blat interschimbabil, astfel incat pe una dintre fete sa fie inserata o tabla de sah, 4 in linie sau moara, sticla pentru pictura.
Panouri montate vertical pot sa aiba o fata prevazuta cu rafturi pentru depozitarea jucariilor, iar o alta cu tintar, jocuri de perspicacitate sau puzzle. Pentru amenajarea unui joc de rol, se pot folosi panouri cu oglinda, suport de afisaj, un stand pentru piata sau pentru teatru de papusi.
Pentru exersarea desenului se poate monta un panou cu sticla speciala pentru pictura.
Alte corpuri de mobilier pot fi realizate din corpuri modulare verticale, cu polite deschise sau dulapuri cu usi batante. Legatura intre corpuri se poate face cu o bancuta sau un suport rotund ? de cerc.


Mobilier englezesc
Mobilier din PVC

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*