Mobila si mobilier din trandafir

Lemnul de trandafir provine in mare parte din export. In sec. XVI-XVII reprezenta lemnul utilizat in realizarea mobilierului sau pentru:casete, tase, statuiete, etc. In prezent lemnul de trandafir este utilizat pe scara din ce in ce mai larga in confectionarea mobilierului pentru dormitoare si living-uri sau a micului mobilier reprezentat prin console, comode, mese de cafea, vitrine cu sertare si usi, mese de toaleta cu oglinda , minibar sau masuta tv .

Lemnul de trandafir permite realizarea de elemente drepte sau curbate, cu forme elegante si elemente sculpturale. Mobilierul de colectie, ce dateaza de peste 100 de ani pastreaza aroma timpului prin designul specific: jilturi inalte tapitate cu catifea, mese rotunde cu picioarele in forma de labe de leu, biblioteci cu geamuri de cristal incastrate in lemn sculptat.
Linia eleganta si stilul se pastreaza si de catre specialistii de acum, imbogatita cu noi modele adaptate stilului modern. Esenta lemnoasa are culoare bej sau rosiatica ce se pastreaza si dupa aplicarea straturilor protectoare de lac.
Lemnul de trandafir se preteaza combinarii cu sticla transparenta, oglinda sau cristal.
In magazine se gaseste o intreaga gama de mobilier pentru dormitor sau living realizat din lemn cu furnir din lemn de trandafir.
Mobilierul se compunde din par dublu, dulap de haine , comoda cu sertare si masuta cu oglinda specifica dormitorului; masa rotunda sau ovala, scaune, biblioteca si masuta tv pentru living.

Mobila crem
Mobila din lemn masiv de pin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*