Mobila sculptata

Mobila sculptata este realizata din lemn masiv de diferite esente.
Fiind considerata polul superior al artei in lemn, cuprinde elemente individuale sau seturi complete de mobila destinate decorarii interioarelor caselor, vilelor sau spatiilor publice: birouri, sali de conferite sau spatii private.

Fiind una dintre cele mai vechi arte, sculptura in lemn a evoluat odata cu trecerea timpului, dar parfumul clasic, eleganta obiectelor de mobilier au ramas nestirbite in timp. Realizata in serie limitata sau doar elemente unicat, mobila sculptata implica foarte multa migala si indemanare din partea mesterilor.
Pentru living mobilierul poate fi compus din canapea de 2-3 locuri, vitrina, corpuri de biblioteca, masa ovala sau rotunda alaturi de scaune si fotolii, masuta joasa si comoda.
Dormitorul are un pat dublu cu noptiere, masuta cu oglinda si scaun, comoda si dulap.
Pentru interioarele spatiilor publice se pot achizitiona birouri, corpuri de biblioteca sau comode inalte cu 3-5 spatii, scaune, masuta joasa.
Dantelaria sculptata poate fi prezenta in diverse locuri: picioarele mobilierului, usile dulaputilor si ale comodei, tablia patului sau cotierele fotoliilor.
Elementele decorative reproduc modele din sec XVI-XVIII sau pot fi creatii noi.
Finisajul mobilierului se realizeaza cu lacuri speciale si solutii care protejeaza obiectele de efectele factorilor de mediu sute de ani. Clasica prin definitie, mobila sculptata poate fi asociata doar cu sticla sau cristal.

Mobila si mobilier cu specific oriental
Mobila din lemn masiv de pin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*